Wednesday 28 September 2011

S česnom proti prehladu

Jutra so vedno hladnejša, dnevi topli, večeri pa spet hladni. Enkratno za bacile in za prehlade. Ampak, če ste eni tistih, ki se na vsak način hočejo upreti bolezni in delujete preventivno, nasvet. Namesto raznih Aspirin C in podobnih lekov poskusite kaj bolj naravnega. Tudi nekaj žganega raje spijem kot tablete. No, ampak top mi je trenutno ČESEN! Ne sliši se privlačno, ne okusno, ampak pomaga (trkam). Kadarkoli se zvečer počutim nekaj 'sumljivo' (ali čez dan), pojem strok česna.


Česen je naravni antibikotik in deluje proti bakterijam ter uspešno krepi imunski sistem. Tako, deluje antibakterijsko in antivirusno, znižuje slab holesterol in ga nadomešča z dobrim pa še cel kup pozitivnih stvari, ki si jih lako preberete na linku spodaj. Uporabljali so ga že Grki in Rimljani, njegov širok spekter delovanja pa pripisujejo več kot 200 biološko aktivnim učinkovinam, med katerimi sta najpomembnejši alicin in eterično olje. Zaradi žveplovih sestavin v eteričnem olju ima neprijeten vonj, a brez njih ni zdravilen. Pripravki brez vonja so zelo učinkoviti, saj je vonj le prikrit, kar se doseže z ustrezno tehnološko obliko. Česen, med drugim, vsebuje še kalij, kalcij, fosfor, selen, precej velike količine vitaminov B in C ter beljakovine.

Če vas ovira zadah je torej na voljo tudi česnova tinktura (na sliki od zeliščne lekarne Ašič).


Priporočam!

Vira: revija Lisa in http://www.bodieko.si/cesen-za-dobro-zdravje

No comments:

Post a Comment