Wednesday 8 August 2012

Restaurant/Cafe Cacao ( Ljubljana)

Včasih se zgodi, da greš kam jest ali na pijačo pa s tem ali onim nisi zadovoljen. Včasih je za to kriva postrežba, včasih si razočaran nad tem kar si naročil, včasih ni dobro v primerjavi s tem kar si že poskusil, itd. Ponavadi se ljudje za veliko stvari odločamo na podlagi prve izkušnje in se ob razočaranju redko vračamo nazaj. Sama sem mnenja, da je takim stvarem potrebno dat še kakšno priložnost, saj je na tisto eno izkušnjo vplivalo toliko dejavnikov, da je lahko drugič stvar precej drugačna.

Skratka, kavarna Cacao v centru Ljubljane ima resnično njami tortice, 1a dekor, ampak o temu kaj je dolga kava pa enostavno nima pojma.




Ko sem prvič dobila 'dolgo' kavo sem samo debelo pogledala pa si mislila, da je bil tisti za šankom malo zmeden...



... Potem nekajkrat nisem naročila kave in čez čas, se spet odločim, da jim dam šanso. In natakarju še razložim, da s ful vode in da res želim dooolgo kavo. In kaj dobim? Tale pljunek na spodnji sliki.



Naj vas še enkrat spomnim na eno izmed dooolgih kav iz Londona. Pa še to je hec, da pri njih ponavadi izbiraš med S, M, L dozami (in je tale verjetno M)...


Postrežba je super in vse, lušna lokacija in izbira, ampak več kot razložit kakšno kavo želim pa tudi ne vem?

Pa na tem mestu pohvale kavarni/slaščičarni Čolnarna (v parku Tivoli), kjer je že na meniju možno izbrati americano (zelooo dolga kava). Taka polna fajn šalčka kave! Tako kot vsi vejo kaj je caffe latte, bi lahko tudi za americano počasi vedeli, da gre pač za strejt kavo z veliko vode. Yep, it's that simple!

4 comments:

  1. Če želiš amerikano,naročiš amerikano..če naročiš podaljšano,dobiš podaljšano..sicer pa se kave razlikujejo tudi glede na regije..machiato na primorskem je čisto nekaj druga kot v lj..tako,da priporočam da ob naročanju kave razložiš kako zelo podaljšano želiš

    ReplyDelete
  2. @muclbucl - kot je zapisano. sem razložila kaj želim pa nisem dobila željenega. dvakrat. več kot razložit se pa žal tudi ne da.

    sicer pa če naročiš americano žal še vedno 3/4 natakarjev ne ve za kaj se gre(ne konkretno v Cacotu, ampak na splošno v lokalih).

    ReplyDelete
  3. Tako kot je muclbucl povedal če želiš americano si jo naročiš, ker podaljšana kava in kava americano sta dve čisto drugačni kavi.

    ReplyDelete
  4. @Mario-meni je to jasno, natakarjem pa očitno ni bilo. če prosiš da ful vode pa dobiš kar je na sliki?! ampak dovolj kavarn po Lj sem do sedaj spoznala (kjer americano naročat ni več problem oz. smo jih naučili:)), tako da ni panike ;)

    ReplyDelete