Tuesday 27 November 2012

Motivate yourself!

MOTIVACIJA je tisti občutek, ki nam daje novo moč, energijo, usmerja nas proti ciljih, vpliva na našo smer in intenzivnost na poti proti cilju. V grobem je motivacija lahko zunanja (dražljaji, pobude, pritiski, situacije) ali notranja (goni, cilji, motivi, vrednote, zamisli).



Pogosto se motivacijo razume kot nekaj kar kar 'osvojimo' in je potem to to. Pa ni tako. Stalno se je treba motivirat! Naj se gre za športne aktivnosti, na delu, pri učenju in življenju na splošno. Ni lahko, ampak je pa toliko boljši občutek, ko gradimo in delamo na sebi ter ne 'zaspimo' na nekem mestu.


Vsak ima dan, ko se mu reeees ne da nič, ko je postelja bolj atraktivna kot gibanje, ko je neko monotono delo bolj mikavno kot tisto, ki zahteva več kreativnosti in izzivov. In milijon je izgovorov za vsako neaktivnost. Vse preveč ljudi porabi preveč časa za izmišljevanje izgovorov, namesto, da bi našlo izziv, kako to čimbolj uspešno izpeljati. Neaktivnost človeka povozi in tako (umsko) zaspi. Saj običajni makaroni so super, ampak vsi vemo, da je kakšna jed za katero porabimo malo več časa in kreativnosti, boljša brez primere. Treba se je vsakič znova postavit na noge in se dan za dnem motivirat! 


Pomislite na to KDO in KAJ vas motivira pa v akcijo! Ne omejujte se, tudi če vas motivirajo 'nenavadne' stvari! Nekatere motivirajo znane osebe, ki sodelujejo in pomagajo na raznih področji, pa tudi 'navadni smrtniki', ki pomagajo, so prijazni in navdihujejo s svojim početjem. Potem je tu malo morje ostalih stvari: knjige, filmi, glasba, različne kulture, potovanja, kakšne druge tematike, ki so vam blizu... meni so med drugim še kako v pomoč citati in verzi (pa ne jih samo brat, ampak jih premislite, 'zabeležite' v spomin in jih začnite uresničevat oz. tako živet!). Brez izgovorov in še dodatnih izgovorov. Na vas samih je da iz sebe 'spravite' najboljšo verzijo vas samih! 



Vztrajajte in MOTIVIRAJTE SE (znova in znova)!

1 comment: