Tuesday 19 June 2012

5 tips to beat the summer heat

Koledarsko sicer še ni poletje, ampak dejansko pa je! In ker vem, da vam 'noben' ne soli pameti z nasveti, da boste kljub vročini čimbolje funkcionirali, vam jo bom še sama :)

1. VODA, VODA, VODA! Pijte veliko vode! Razlogi: dobro počutje, kri potrebuje vodo za tvorbo novih krvnih celic, s pitjem lahko zmanjšate bolečine v telseu, odstranjuje škodljive snovi, uravnava metabolizem, čisti kožo in ji daje sijaj, lajša glavobole (pogost vzrok le tega je dehidracija), posepešuje prebavo in je način v boju proti prekomerni teži.



2. SADJE! Sadje nas osveži, ima veliko vode, vitaminov, mineralov in nas ne zapaca. Plus, slastno je! Melona, lubenica, grozdje, breskve, papaja, mango, ananas... Pripravite si sadno solato, sadna nabodala in se razvajajte. Njam!



3. OSVEŽILNE PIJAČE IN NAPITKI! Ja še pijača. Premalo tekočine lahko pripelje do problemov in zdravstvenih zapletov, zato se osvežite kolikor se lahko. Sicer je prva izbira voda, ampak tudi naravni sokovi so dobrodošli. Alkohol je sicer odsvetovan, ampak kak osvežilni mojito pa tudi ne bi smel škodovati :)



4. SENCA in ZADRŽEVANJE V HLADNIH PROSTORIH! Najdite si prijetno senčko, naredite si jo, ne pretiravajte z vadbami in aktivnostmi zunaj (po pameti). In ne pozabite, tudi v senci je sonce!



5. ZAŠČITITE KOŽO IN GLAVO! Koža je v tem času še posebej na udaru, tako da jo negujte in zaščitite. Ni se vam potrebno sončit, da vas sonce ne bi dobilo. Med vožnjo, hojo po mestu - sonce sije tudi takrat in vaša koža mu je izpostavljena, zato so kreme obvezne! Prav tako so po mojem skoraj nujna pokrivala. Obstaja malo morje pokrival, od klobukov, slamnikov, športnih kap - najdite ustrezno pokrivalo za vas! Enim je nošenje pokrival smešno in jih skrbi kako bodo zgledali. Se vam ne zdi, da bi moralo ljudi skrbeti predvsem to, kaj dela sonce vašim možganom in glavi? Pa s pokrivali lahko prav popestrite in dodelate stil, zato le pogumno.

No comments:

Post a Comment