Tuesday 3 July 2012

London impressions: transport and hotel

Danes pa o prevozih in hotelu v Londonu.

Prevozi.
Letela sva z Adrio Airways. Za tja so bili na vsaki strani po trije sedeži, za nazaj manjše letalo po dva sedeža. Proti Londonu, ne vem če je bila polovica letala zasedenega, za nazaj še kar. V obe smeri sva letela na krilih ob zasilnem izhodu. Razlog? Med sedeži je več prostora kot drugje in nog nimaš tako pokrčenih. Obema letoma sta bili skupna okna od dežja in miren let. Za tja sva letela zjutraj, za nazaj proti večeru, ko je ravno zahajalo sonce in pogled je bil res kot iz kake reklame za letalsko družbo. Puhasti oblački in zahajajoči sonček. Potem pa ko se je stemnilo in smo se že spuščali... vse te lučke pod nami. Ful lepo.




Iz letališča do mesta sva šla z busom (karti kupljeni vnaprej preko spleta), po mestu pa sva se vozila s podzemno. Kupila sva Oyster card, ki je podoban LPP urbani. Napolniš kolikor želiš in ti odšteva funte. Kar ne porabiš in za samo kartico lahko potem, ko odhajaš, vrneš in denar dobiš nazaj.



Glavna proga za vožnjo je bila pri nama od hotela, ki je bil blizu postaje North Acton pa nekje do Oxford Circusa. Vožnja je trajala okrog 15 minut, glavna dva plusa pa sta bila: 1. od hotela do postaje sva imela manj kot 5 minut; 2. ker sva se vozila po centralni liniji, nisva praktično nikoli čakala. Mogoče dvakrat po kakšno minutko. Se človek kar razvadi moram rečt, ker potem sva se vozila tudi s Circle linijo in sva čakala kake 5 minut in je bilo že veliko. Ker je centralna linija tako pogosta, to pomeni tudi, da se ljudje porazgubijo, tako da sva vedno sedela brez panike. Linij ni težko naštudirat pa vedno je pri vstopih kdo, ki ga lahko vprašaš za pomoč. Hitr, a drag špas so tele podzemne. Super fora se mi je zdela tudi ta, da ko greš na tekoče stopnice v podzemni, imajo sistem, da se postaviš na desno stran, leva pa je nekako namenjena tistim, ki se jim zelo mudi/tečejo... Je pa spodaj vroče in zatohlo za znoret. Se navadiš, ampak potem ko prideš na zrak si resnično hepi.

Hotel.
Bivala sva v hotelu Ramada Encore. Ko najprej prideš na tisti konec deluje kot, da si v eni bolj industrijski coni, ampak saj sva že prej vedela, da je to izven in da ne bova gledala na ne vem kaj. Saj point je bil, da se nama dopade notranjost, da ni neka stara zadeva pa da ni spet predrago. Skratka moderno in simpl, ker v kočni fazi te itak ni skoraj nič v samem hotelu.



Najina soba. Izredno všeč sta mi bili sliki na steni (saj veste, da so mi všeč abstraktne stvaritve). Največji plus v sobi pa brez dvoma postelja. No, no. Brez pokvarjenih misli prosim :) Res se je krasno spalo!



Kopalnica.



Še pogled iz okna.


Osebje je bilo ok, prostori zadovoljivi. Brez presežkov, brez pripomb, skratka solidno.

No comments:

Post a Comment