Friday 26 October 2012

Breaking Bad TV Series

O seriji Breaking Bad sem slišala in prebrala veliko pozitivnega, zato sem se odločila, da jo pogledam še sama. Serija se je začela septembra 2008 in imela le sedem delov, nadaljne sezone po 13. Trenutna, peta sezona je na polovici (pavza, novi deli šele po novem letu), bo pa za spremembo več epizod.

Dogaja se v mestu Albuquerque (Nova Mehika), kjer živi učitelj kemije Walter White (Bryan Cranston), za katerega že kmalu zvemo, da boleha za rakom. Walter se poda na pot kriminala, da bi družini (ženi Skyler, ki je noseča in jo igra Anna Gunn ter sinu Walter Jr., ki ga igra RJ Mitte) omogočil dobro življenje, tudi če njega ne bo več. Tako z bivšim učencem Jessijem Pinkmanom (Aaron Paul) začneta kuhati in prodajati metamfetamin. Medtem je od Skyler sestra Marie (Betsy Brandt) poročena z detektivom Hankom (Dean Norris). In prepleti se začnejo... več o vsebini niti ne bi, ker je težko brez spoilerjev. Lahko rečem le, da so vse sezone dobre in napete in samo kapo dol...

Žanrsko je mešanica trilerja in drame, včasih (no mal več kot včasih) totalno sick in abstraktna, ampak saj veste kako je, ko padeš notr. Res super serija, super igra in upam, da bo še naprej tako! Bi se strinjala, da je manj včasih več, ker normalo imajo serije po 22-24 delov pa je čisto preveč brezveznih vmes (no, so izjeme), tu pa te res ves čas drži dogajanje, kot pri Dexterju. Bi rekla, da serija verjetno ni za vsakega, ampak za ljubitelje malo odklop in out the box serij.





No comments:

Post a Comment