Monday 8 October 2012

5 things why we don't miss summer

Čas grip, prehladov, vremena, ko je v senci in zjutraj ter zvečer mraz, čez dan in na soncu pa toplo + kratki dnevi, povosd gneča... in za piko na i je danes še ponedeljek. No, da ne bo vse tako negativno: 5 razlogov, zakaj ne pogrešamo poletja (čeprav v bistvu ga:) ampak mormo bit pozitivni ane).

1. Večina nas ponoči boljše spi, ker ni več take vročine. Ni lepšega kot bit zadekan v postelji (in to po svoji izbiri, ne zaradi bolezni).


2. Mrčes se poslavlja. Sicer počasi, ker so komarji še, ampak kmalu bodo tudi oni šli adijo! Wooho! Mogoče se nekaterim ne zdi to nič takega, tisti, ki smo pa 'ta popikani' pa vemo, da je veliko lepše če golazni ni.


3. Aktivni smo lahko skoraj celi dan, čeprav je dan krajši. Zjutraj ni treba prej iz postelje oz. zvečer ni treba čakati na uro, da se temperature spustijo za rekreacijo zunaj. Če imate delavnik od 8h do 16h morate malo pohiteti z vadbo zunaj, sicer pa lahko dan polno izkoristite. Dolgi sprehodi, šumenje listja pod nogami, svež zrak, prijeten vetrič, čudovite barve okrog vas pa še kostanj lahko naberete... what's not to like?




4. Vrnitev serij in več filmov. Ni nas malo, ki komaj čaka na vrnitev najljubših serij (klik) pa iskanje novih (klik). Jesen je tudi čas 'prebujanja' filmov, ker je veliko težko pričakovanih prav v drugi polovici leta (nekaj od teh, ki jih čakam sama - klik). Še Twiligta se veselim. To pa zgolj iz razloga, ker je zadnji in potem bomo imeli končno mir pred tem pompom, ki vsako leto več kot najeda.




5. Novi začetki. Po navihanem poletju je jesen idealna za nove začetke/cilje/načrte. Vpišite se na kako novo vadbo/tečaj, pokukajte v omaro, znebite se garderobe, ki jo ne potrebujete več in naredite prostor za nove stvari, za nova doživetja in nove izzive. Ne glede na kakšen način, napišite novo poglavje v knjigi vašega življenja!




Ni tako hudo, da je jesen kajne?

3 comments: