Thursday 7 March 2013

The Face (TV series)

Po modnih resničnostnih šovih, America's Next Top Model in Make Me A Supermodel, je slab mesec nazaj, luč ugledala oddaja The Face. Kot pove že sam naslov, iščejo obraz, ki bo predstavljal znamko ULTA beauty. Šov se dogaja v New Yorku.



Serija se lahko pohvali s tremi res vrhunskimi imeni: Coco Rocha, Karolina Kurkova in Naomi Campbell, delujejo pa na podobnem principu kot v oddaji The Voice. Vsaka od omejenih ima svojo ekipo štirih deklet (Team Coco, Team Karolina in Team Naomi), tako da so izzivi po skupinah. Skupina, ki zmaga seveda napreduje, medtem ko morata mentorici poraženih ekip, med svojimi dekleti izbrati najslabšo. Potem pa o usodi katera gre domov in katera ostane, odloča mentorica zmagovalke ekipe. Mislim, da ni treba posebej poudarjati, da je kar nekaj taktiziranja in drame. Dekleta morajo med seboj sodelovati na snemanjih, po drugi strani pa izstopati, plus tekmovalnost je še med mentoricami. Serijo povezuje fotograf in bivši sodnik za Ameriškem top modelu, Nigel Barker.



12 deklet, ki se poteguje za naziv The Face.



Po treh ogledanih delih, lahko rečem, da mi je všeč. Razlogi:

1. Nekaj novega. Seveda so podobnosti z zgoraj omenjenima šovoma, ampak vseeno je dovolj drugačen pristop.

2. Vse tri mentorice so top modna imena in supermodeli. So stalno prisotne, komunicirajo in svetujejo dekletom. Poleg tega delijo tudi svoje izkušnje in kakšno stvar demonstrirajo.

3. Ker je v ospredju moda in ne drama (čeprav je tudi prisotna). Imaš občutek, da gledaš nek modni svet.

4. Ker so zaenkrat imela izzive s konkretnimi imeni: W magazine, spodnje perilo Cosabella.

5. Ker nima neke umetne strukture kot ANTM (ko Tyra pošilja pisemca pa tisto dramatično klicanje imen 'First name I'm going to call is...'), ampak se zdijo stvari povedane in predstavljene na bolj človeški/normalni ravni.

Aja pa iskreno me Naomi že ob gledanju kdaj prav straši. Saj je okej in prijazna načeloma, ampak ko je jezna... run, move, anything! Bi bila po moje vsa prestrašena, če bi stala pred njo.

1 comment:

  1. Uuu super. Tega pa še nisem zasledila, mi pa je zanimivo. Coco je carica meni (: Tudi Naomi daje tak vtis, kot si napisala (: Pa zgornja slika s tekmovalkami, vse so lepe. Mogoče 4, da niso ravno kaj prida v obraz, ampak mislim da bo težka odločitev, se pa razume, da gledajo vse.. In kje to gledaš? Na YT?

    ReplyDelete