Sunday 22 April 2012

Earth day 2012

Danes je svetovni dan Zemlje, praznuje pa se ga na pobudo civilnih družb po vsem svetu. Ob tem dnevu tako posamezniki in številne okoljske organizacije pripravljajo najrazličnejše projekte, dogodke in prireditve, s katerimi želijo opozoriti na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo.



Slogan letošnjega svetovnega dneva Zemlje je: ''Mobilizirajmo Zemljo''. Ta misel naj pove, da Zemlja ne bo čakala. Zdi se namreč, da so bila okoljska vprašanja zaradi globalne ekonomske krize postavljena na stranski tir, posledice čezmernega obremenjevanja okolja pa so čedalje hujše in številnejše.



Tule še utrinek, kako so potapljači včeraj čistili Ljubljanico.



Današnji dan je tako idelaen za premislek, kako lahko kot posamezniki prispevamo k boljšemu jutri. Ločevanje odpadkov, zapiranje vode, ko ni potrebno da teče, večkrat na javni prevoz, peš ali s kolesom, ugašanje luči, sodelovanje v lokalnih čistilnih akcijah ali individualno... kaj je v moji moči, da spremenim/naredim/pomagam? Res, da so malenkosti, ampak tako se začne. Pa brez izgovorov, da tega mnogi še ne počnejo. Bodite drugačni, razmišljajte s svojo glavo! Vsi si želimo sprememb, a same od sebe se ne bodo zgodile. Bodite aktivni! Pa lepo nedeljo!





Viri in več info na: http://www.earthday.org/ in http://www.stat.si.

No comments:

Post a Comment