Saturday 13 October 2012

Fall fashion trends 2012

Nekaj o trendih letošnje jeseni. Nekateri so kar stalnica za to obdobje, nekateri se nadaljujejo iz trendov pomlad/poletje, spet drugi so precej specifični. Ker jih je veliko kajpak niso vsi, je pa največje presenečenje za jesen brez dvoma velik razpon baru.

Preden začnem, ne pozabite...
... da vam vseh trendov NI treba upoštevati, samo zato, da boste 'modni'.
... da je dejstvo, da vsak trend ne pristoji vsakemu. Namesto tega, da ste 'suženj trendu', raje trend prilagodite svojemu stilu in tiste, ki vam res niso všeč in se v njih ne počutite dobro, pač spustite.
... da se trendi ponavljajo, zato pred nakupom pomislite, če se vam ga splača kupit ali ga morda že imate. Se mi zdi, da se ogromno trendov kar vleče iz leta v leto, včasih tudi iz sezone v sezono, tako da lepo število stvari lahko nosite večkrat, samo malo drugače skombinirajte in je.
... da namesto kosa oblačil lahko videz popestrite z make upom ali/in modnimi dodatki.

Pa gremo.

Usnje je kar stalnica jeseni. Tokrat niso hot le le hlače ali jakna pač pa karkoli/usnje od glave do pet. Ne glede na kos, vse je dovoljeno. Meni je naj še vedno jakna, pa mogoče kaki škornji in pas.



Barva strasti, ljubezni in ognja je to jesen must have. Razpon med rdečimi odtenki je velik, kar pomeni več izbire. Od kričeče bloody rdeče, do vinske...všeč!




In je ponovno tudi viola oz. vse barve borovničevja. Tudi fajn.



Potem je tu magična, eleganta in vedno zapeljiva temno modra. Te deep blue odtenski so meni vedno waw.



Pa še nekaj baru jeseni...



Vsako leto so za ta čas obvezne pletenine. Meni je všeč, da so pestre in zanimive. Barvaste, s potiski, ne le enobarvne in monotone.



Črno-bela. Še posebej zaželjena z geometrijskimi in op art vzorci. Bi z veseljem imela kak kos, recimo krilo.



Kar nekaj trendov se (kot že rečeno) seli iz pomlad/poletja tudi na jesen/zimo oz. je z nami že nekaj časa. V trendu na primer še vedno ostajajo čipke. Kar se čipk tiče mi je lahko kos enostavno všeč ali ne. Ni mi všče, če so pretirane, razen izjem.



Največje trend presenečenje, ki se je preselil tudi na jesen so barvne kavbojke. Ponavadi se barve jeseni umirijo, letos pa se žive barve nadaljujejo! In so tudi hlače z raznimi potiski. Super!



Prav tako presenetljivo ostajajo in pastelne barve, ki smo jih gledali spomladi.



Potem tipični vojaški look, ki smo tudi že videli in ga skoraj vsako leto. Olivne, kaki barve, gumbi. Nisem bila nikoli navdušena nad tem trendom, čeprav kaki plašček kot je sredinski sploh ni napačen.



In je barok in vzhodnjaški print. Ja kaki tak kos bi z veseljem imela, ampak primernega še nisem našla.




V trendu še vedno ostajajo tudi živalski motivi. Slike živali imam še vedno raje kot živalske potiske/printe, ampak je tudi tu, vse odvisno od samega kosa. Sama imam dva puloverja, na obeh je volk in sta mi super.



Nekaj precej specifičnih trendov. Eden večjih trendov to jesen je peplum (btw, kakšen bi bil ustrezen prevod v slovenščino?) Gre za to, da je v pasu material oblačila naguban/volančkast/izstopajoč. Lahko gre za obleko, krilo ali top; super rešitev za ta trend pa je pas, ki ga lahko dodajate lookom, kakor vam srce poželi.





Preveliki plašči, brez zadrg ali gumbov, zgolj lupina. Ne da so slabi, ampak sama imam raje tiste, kjer se lahko dobro zavijem, zapnem in zadekam. Že tako so plašči med dražjimi zadevami, tako da se s takim trendom gotovo ne mislim igrat.



Žamet. Nisem bila nikoli ljubiteljica tega materiala in še nisem našla kosa, ki bi me prepričal v nasprotno.



Široke cevaste hlače. Zanimive in verjetno tudi udobne že, ampak ker so do tal je skoraj nemogoče, da jih ne bi umazal. In v jesenskih deževnih dneh je to vse prej kot praktično. No tnx.



Pa še dve stalnici hladnejše polovice leta. Žal brez krzna ne gre. Ga ne odobravam, mi ni všeč občutek, da imam na sebi 'odrto' žival, je pa alternativa seveda umetno krzno.



Metalic barve in materiali. Presevajoče za moj okus, čeprav bi se našel tudi kak sprejemljiv kos.


No comments:

Post a Comment