Thursday 4 October 2012

How I Met Your Mother series

Pred dva tednoma se je začela 8. sezona serije How I Met Your Mother, sama pa sem si vse sezone pred to pogledala ravno vikend pred začetkom le-te. Ja pravi maraton je bil...

Pet prijateljev in njihove prigode. Parček Marshall (Jason Segel) in Lily (Alyson Hannigan), zasanjani arhitekt Ted (Josh Radnor), kanadčanka (v seriji in resnično) Robin (Cobie Smulders) in totalno awsome Barney (Neil Patrick Harris). Na sliki tokrat v kontra smeri, od desne proti levi.


Tokrat bom konkretna kaj mi je v seriji všeč in kaj ne, tako da če je še niste videli, spoiler alert...

V prvem delu na kavču sedita otroka Teda, on pa začne pripovedovati zgodbo, kako je spoznal njuno mamo. Tako se začne in serija je res dobro zamišljena, nasmejiš se, vsi liki so fajn, skratka lušno s polno detajli iz preteklih delov, tiste malenkosti, ki so pika na i, super scenarij, zabavni prizori, kul fore...

Ampak logično se število sezon večini serij začne poznat in tudi s to serijo je tako. Zadnji dve sezoni (šesta in sedma), sta imeli res(en) padec kvalitete. Približno takrat enkrat, ko Mashallu umre oče je šlo čisto v preresne teme in so (pre)večkrat prav zamorili sceno. Halo! Humoristična serija je, ne drama. Pa potem Barneyjevo iskanje očeta in neka resnost v zvezah, ki mu prav ne sede. Je*i ga, on je awsome, ko in ravno zato, ker je samski. Da o temu sploh ne govorim kako sita sem bila, da sta Ted in Robin spet nekaj zagledana drug v drugega. In na vsako drugo sezono spet. In spet. Aaaaaa, stop it! Pa prevečkrat je kaj vse se je zgodilo pred nekim dogodkom, pa še vidik od vsakega kaj je takrat počel in se že rahlo vleče.


Ampak čisto razumem zakaj je serija doživela tak uspeh in čisto zasluženo. Si pa kot gledalec že tako ujet v serijo in like 'vzel za svoje', da jo še kar gledaš. Definitivno humoristična serija, ki bi jo priporočila vsakemu, ki je še ni gledal. Pa upam upam, da bo to sezono kako presenečenje in dvig na raven, kjer je serija že bila.


1 comment: