Friday 15 July 2011

Happy birthday - Diane Kruger (35)

Danes 35. rojstni dan praznuje igralka Diane Kruger!

O njej sem pisala že prejšnji petek, da ima fajn red carpet stil. In, ker gre za eno izmed mojih najljubših igralk in na sploh znanih oseb malo več časa namenjam njej.

Skratka gre za dekle rojeno v Nemčiji, odraščala je v mali vasici Algermissen z željo postati balerina. Pri 13. letih se je vpisala v baletno šolo v Londonu, vendar so se njene plesne sanje končale s poškodbo (pri 18-tih). Po vrnitvi v Nemčiji se je uvrstila v finale izbora "Look of the Year" in se napotila v Pariz, kjer je pričela manekensko kariero. Ker ji hoja po pisti ni bila dovolj kreativna, se je odločila poizkusiti v igri, odločilen trenutek pa je bilo srečanje z Lucom Bessonom na avdiciji za The Fifth Element (1997). Vloge sicer ni dobila, a po režiserjevem nasvetu se je predala igri.

Sledile so igralske šole v Parizu in New Yorku, nato pa vloga Helene v visokoproračunskem spektaklu Troy (2004), ki ji je odprla vrata Hollywooda. Diane še igra v nizkoproračunskih oz. manj znanih filmih (recimo meni zlo všečna Michel Vaillant (2003) in Joyeux Noël (2005)), od znanih naslovov pa - Wicker Park (2004), National Treasure (2004) in njegovo nadaljevanje Book of Secrets (2007), Goodbye Bafana (2007), Inglourious Basterds (2009) pa letos v Inhale in Unknown. Tekoče govori angleško, francosko in nemško, učila pa se je tudi rusko za vlogo v filmu Les brigades du Tigre (2006).

Zasebno je od leta 1999 hodila s francoskim igralcem in režiserjem Guillaume Canetom, septembra 2001 sta se tudi poročila. Zakon je trajal do 2006. Od tega leta pa je v razmerju z igralcem Joshua Jacksonom (znan po vlogi v Dawson's Creek kot Pacy in zadnja leta kot Peter iz Fringe).





Pa še en meni ful lušen intervjujček... modelka je!


Vse najlepše in najboljše, Diane!


Vir za tekst: http://www.imdb.com/name/nm1208167/
Vir za slike: http://www.diane-kruger.net/

No comments:

Post a Comment