Tuesday 5 July 2011

Happy birthday - Eva Green (31)

Danes 31. rojstni dan praznuje igralka Eva Green. 

Francoska igralka (rojena v Parizu), ki me je prevzela v filmu Kingdom of Heaven (2005), leto kasneje pa bila Bondovo dekle v Casino Royale (peta francozinja kot Bondovo dekle). Zaigrala je še v The Golden Compass (2007), Franklyn (2008), Cracks (2009), Womb (2010), letos je predstavljala film Perfect Sense, zaigrala pa je tudi v novi seriji Camelot.

Osebno me ful pritegne, taka zanimivo-čudaška se mi zdi pa včasih sem jo, zaradi tega povezovala z avtizmom, čeprav nimam nobene podlage. Ima mi abnormalno dobre poglede, rahlo devilish, včasih celo friki, ampak kar ne morš nehat gledat. Lahko bi jo opisala tudi, da ma neki fatalnega, ampak po drugi strani nočeš imet opravka z njo, če gre kaj narobe.

Ima pestre korenine, njen oče je švedski zobozdravnik, ki je zaigral tudi v filmu; mami pa je rojena v Alžiriji (ko je bila pod Francijo), sicer tudi francoska igralka, ki pa je igranje postavila v kot in se posvetila pisanju knjig za otroke. Eva je bila v otroštvu zelo sramežljiva, mama jo je poslala k psihologu, k učenju igre pa je pristopila tudi zato, da bi se bolj odprla. Igro je študirala v Parizu in Londonu, te dve mestu sta tudi lokaciji njenega bivanja. Tekoče govori francosko in angleško, tudi ameriški naglas ji ne dela težav, uči se še japonsko. Privatno je do leta 2009 zmenkovala z novozelandskim igralcem Marton Csokas, katerega je spoznala na snemanju filma Kingdom of Heaven.




Upam, da bo še naprej ostala zvesta svoji neskomercializirani pojavi pa seveda, čimveč dobrih vlog v prihodnosti!

Vir za kolaže: http://evagreenweb.com/eva green fan
Vira: http://www.imdb.com/name/nm1200692/ in http://en.wikipedia.org/wiki/Eva_Green

No comments:

Post a Comment