Friday 1 July 2011

Happy birthday - Liv Tyler (34)

Danes 34. rojstni dan praznuje Liv Tyler! 

Meni osebno ena izmed igralk, ki ni pač luškana, ampak lepa. Izredno lep obraz, svetla polt, kombinacija temnih dolgih las ter modrih oči, uf, se je človek kar ne more nagledati. Pa všeč mi je njen nasmeh + to da ni koščena in da se ne meče naprej v javnosti.

Verjetno ni treba še enkrat pisati, da gre za hčerko rockerja Steven Taylerja ter modela, ki je bila tudi na naslovnici Playboya, Bebe Buell. Liv je za svojega biološkega očeta izvedela šele tekom odraščanja (nekje pri 8.letih), pri 12 pa je prevzela njegov priimek.

Preden je postala igralka je bila model, opazila jo je manekenka in model Paulina Porizkova, nastopala je v oglasih ter videospotu Aerosmithov Crazy.
Njen prvi film je bil leta 1994, Silent Fall; širše poznana je postala s filmom Armageddon (1998), osebno pa mi je najboljša vloga vilinke Arwen v triologiji The Lord of the Rings.
V zadnji letih je med znanejšimi filmi igrala v: Jersey Girl (2004), Reign Over Me (2007), The Strangers (2008), The Incredible Hulk (2008), lani v Super, letos v The Ledge.

Privatno je Liv v letih 96' - 98' zmenkovala s Joaquin Phoenixom, pred tem pa je bila leto z Johnny Whitworthom. Od leta 1998 je bila par z Royston Langdonom, s katerim sta se zaročila 2001 in bila poročena (2003 - 2008), skupaj imata tudi fantka po imenu Milo William (6 let).

Med drugim je še podpornica UNICEFa ter od leta 2003 predstavnica kozmetične hiše Givenchy.

Nekaj kolažev z meni ljubimi slikami od nje.




Veliko sreče Liv tudi v prihodnosti!


Vir za kolaže: http://www.lovelylivtyler.com/
Vira za tekst: http://www.imdb.com/name/nm0000239/ in http://en.wikipedia.org/wiki/Liv_Tyler

No comments:

Post a Comment