Wednesday 7 November 2012

A Cat or Dog Person?

Vsem je verjetno dobro poznana tista delitev ljudi na pse ali mačke? Nekateri se takoj postavijo na eno stran...


... ampak nič ni črno belo in tako predalčkanje ni tako enostavno. Nas je verjetno kar nekaj takih, ki ima z odločitvijo probleme. Narobe. Mi nimamo problemov, ker imamo radi oboje.

Mačke so lahko prijateljice ali pa prave dive. Če jim paše pridejo, če ne ne. Včasih muhaste, včasih nagajive in igrive, a vedno samozadostne in neodvisne. To sta dve lastnosti, ki sta mi brez dvoma všeč, plus so čiste, mehke, gibčne in spretne (9 življenj :) ). Bolj kot hišne mačke, so me že od malega zanimale velike mačke in še vedno me fascinirajo. Kar se tiče hišnih mačk... v Sloveniji se zdi, da večina še vedno pozna le domačo mačko, čeprav je pasem veliko. In le-te so zanimive in zelo raznolike. Pa sama simbolika mačk je tudi atraktivna za branje. Še en zanimiv video, zakaj mačke v večini pristanejo na nogah, če vas zanima - klik.



Psi so enostavno cukri, prijazni, ljubeznivi in zvesti. No, če tujec drži kos mesa, bi težko govorili o zvestobi :) Nekaterim gre na živce, ker vse preližejo, spet drugi se jih celo bojijo, zaradi slabe vzgoje. Ampak tu je kriv človeški faktor, redko pes sam. Ne glede na to kakšen dan je za tabo, pes te bo vedno z veseljem pričakal in pozdravil. Pa iz slabe volje skok na pozitivo. Ker potrebujejo veliko gibanja so lahko tudi odlična motivacija, da se spravite v gibanje, naučite jih lahko trikov, se z njimi igrate in družite. Kot veste je daljni prednik psa, meni najljubša žival, volk, kar je le dodatni razlog, zakaj jih imam tako rada. Nekateri se ozirajo za avtomobili, nekateri se oziramo za psi.



Tehtnica 'Are you a dog or cat person' pri meni celi čas niha... In čeprav je večkrat nagnjena na pasjo stran in bi jo verjetno izbrala, če bi se res mogla odločit, to ne pomeni, da je odločitev končna. Tako kot noben ni samo dober in noben ni samo slab človek, tudi pri tej odločitvi ne more biti tako. Če je kakšna logika je ta, da so nam nekaterim všeč lastnosti enega in drugega. Kako naj človek izbere med črno in belo, ko pa ve, da je vmes še cel spekter barv.

Mačka ali pes, oboji so zakon, zato ne pozabit...



No comments:

Post a Comment