Thursday 8 November 2012

Happy Birthday - Gordon Ramsay (46)

Danes 46. rojstni dan praznuje svetovno znani kuhar Gordon Ramsay!

Nekateri go žal poznajo samo po piz*enju v oddajah kot so Hell's Kitchen, Masterchef, Kitchen Nightmares in Hotel Hell, pozabljajo pa, da je ne samo direkten, ampak poskrbi v končni fazi tudi za šov. Meni je prava inspiracija, ne samo kuhanja, ampak za življenje na splošno. Predvsem, ker je strasten do svojega dela ter, ker veliko ljudem, ki jih spozna tudi pomaga. Presenetilo me je, ko se je lotil projekta, da bi v Veliki Britaniji produkte izdelovali tudi zaporniki, nekaj tega truda smo videli v oddaji Gordon Behind Bars. Tu smo lahko med drugimi slišali tudi, da je bil njegov oči alkoholik in nasilen, njegov brat pa odvisnik. O tem piše tudi v avtobiografiji Humble Pie, poleg te pa ima še 20 kuharskih knjig. Od leta 1996 je poročen s Taro, imata štiri otroke (Megan, dvojčka Jack in Holly ter Matildo).

Super dečko, ki obvlada kuhinjo, čeprav je lep čas kazalo, da bo zasledoval nogometno kariero pa so mu to preprečevale stalne poškodbe. Nazaj na kuhinjo... Res ima ogromno izkušenj in ve kaj govori. Pa da ne bo pomote, ne kuha samo neko high cuisine, ki je za vsakdan nepraktična, ampak tudi vsakdanje recepte, kar lahko vidite na primer v oddajah Gordon Ramsays Ultimate Cookery Course in njegovih kuharskih knjigah.


Letos sem bila zelo vesela, da sva z dragim med obiskom Londona jedla tudi v eni izmed njegovih restavracij, Maze Grill (klik), sicer pa si lahko umešana jajčka po njegovem receptu pripravite tudi sami. Naj vas ne preseneti, da se tudi njemu dogajajo vsakdanje stvari, kot boste videli v videu, kar se tiče opečenega kruha. Pa poglejte do konca... faca :)

 V

Vse najboljše Ramsay pa veliko kreativnosti in motivacije še naprej!

No comments:

Post a Comment