Sunday 11 November 2012

Happy Birthday - Leonardo DiCaprio (38)

Danes praznuje 38. rojstni dan, eden izmed mojih najljubših igralcev, Leonardo DiCaprio!

Leo je eden tistih pri katerih te fascinira igra in ne vse ostalo. In eden redkih, ki res dobro in premišljeno izbira vloge v filmih. Če je v filmu Leo, bom film gledala. Simpl. V času Titanica je zgledalo kot da je samo trenutni hit, ampak dečko se je več kot dokazal. 3x je bil nominiran za Oskarja (za filme What's Eating Gilbert Grape, The Aviator in Blood Diamond), prejel Zlati globus za film The Aviator, poleg tega pa je bil nominiran še 7x (za filme What's Eating Gilbert Grape, Titanic, Catch Me If You Can, The Departed, Blood Diamond, Revolutionary Road in J. Edgar).

Še pred Titanicom (1997) je Leo igral v nekaj solidnih filmih: This Boy's Life (1996), What's Eating Gilbert Grape (1993), The Basketball Diaries (1995), Romeo + Juliet (1996) ter Marvin's Room (1996). Leta 1997 se mu je z vlogo Jacka v Titanicu življenje spremenilo, postal medijsko prepoznaven in kariera je šla le navzgor, čeprav so mnogi pozabili, da je Leo talent dokazal že v What's Eating Gilbert Grape, kjer je bil nominiran za Oskarja.



Leta 1998 smo ga videli v The Man in the Iron Mask, dve leti kaseje v The Beach, potem pa so se začele boljše in boljše vloge. Leta 2002 je sodeloval z dvema mega režiserjema: z Martinom Scorsesejem v Gangs of New York in Stevenom Spielbergom v Catch Me If You Can. Pa spet z Martinom v filmih The Aviator leta 2004 in dve leti kasneje v The Departed. Leta 2006 smo Leota videli še v super filmu Blood Diamond, po letu premora pa v Body of Lies.



Po desetih letih sta junaka Titanica spet zaigrala skupaj. Leo in Kate sta moči združila za dramo Revolutionary Road. Predlani smo lovili dih v kar dveh filmih, najprej v Shutter Island in nato v Inception, lani pa smo odličnega Leonarda gledali kot J. Edgarja v biografskem filmu, ki ga je režisiral Clint Eastwood.



Leo premišljeno nadaljuje z izbiro svojih vlog. V prihodnosti ga bomo lahko videli v Django Unchained, ki ga režira Quentin Tarantino. Potem bo v filmu, posnetem po knjižni uspešnici, The Great Gatsby, trenutno pa Leo snema film z Martinom Scorsese-zijem (njuno peto sodelovanje), The Wolf of Wall Street, kjer bomo videli tudi Katarino Čas.



Leo je sicer ponovno samski, saj sta se z Victoria's Secret angelčkom, Erin Heatherton po skoraj letu skupaj razšla. Sicer pa je Leo 'lovec' na modele. Več let sta bila on in off z Kristen Zang, potem je tu še britanski model Emma Miller. Dobro mu je kazalo z Gisele Bündchen pa se ni izšlo, podobno ne z Bar Refaeli. Preden je bil z Erin se je šušljalo tudi o tem, da je skupaj, tokrat z igralko, Blake Lively. Meni se vizualno (razen v času filma The Beach) ni zdel nič posebnega, ampak mogoče je prepričljiv v živo, kdo bi vedel? :)


Skratka VSE NAJ NAJ Leonardu tudi v prihodnosti!

No comments:

Post a Comment