Monday 28 May 2012

International Sun Day

Danes je svetovni dan sonca! Brez sonca, ni svetlobe in ni življenja, za številne strokovnjake je vir preučevanja, prav vsi pa smo od njega odvisni in o njemu govorimo že zaradi vremena. O njem bi lahko pisali na dolgo in široko, ampak samo nekaj kratkih točk...

Zgodovina: Sonce je pomembno za preučevanje astronomije in astrologije, spoštovali so ga že v starih kulturah in mu pripisovali različne simbolne pomene. Na povezavi pa še 10 zanimivosti o soncu - klik.

Energija: Energija sonca predstavlja velik neizkoriščen potencial energije, ki se ga še vedno premalo zavedamo. Sončna energija je neomejena, čista in brezplačna.

Zdravje: Sonce ima veliko ugodnih učinkov na dušo in telo: povečuje veselje do življenja, izboljša počutje, igra pomembno vlogo pri tvorbi vitamina D, skratka, življenje z njim je prijetnejše. Ker pa je sonce za kožo tudi škodljivo, danes v lekarnah po Sloveniji ob tej priložnosti, brezplačno svetujejo, kako se zaščitit pred negativnimi vplivi sončnih žarkov oz. škodljivost izpostavljanja soncu.

Pa lep sončen dan! :)




No comments:

Post a Comment