Tuesday 17 January 2012

Project Golden Globes 2012 with impressions

Priznam, da so časi, ko bi vstajala zaradi filmskih nagrad mimo, ampak imam drugo metodo gledanja. Ta metoda je v teoriji enostavna, a v praksi včasih še kako težko izvedljiva. Ker se nagrade podeljujejo, ko mi sladko spimo (da ne omenjam tega, da so dolge in polno reklam vmes, če gledaš live), mi jih je enostavno najboljše pogledati zjutraj oz. ko se zbudim. Ampak hec. Včasih sem itak spremljala v živo, potem pa sem nekaj časa naslednje jutro prvo preverila dobitnike in nato sproščeno pogledala prireditev. Ampak tej sproščenosti manjka tista nevednost in upanje... Skratka, to sem počela za vse dogodke, razen za Oskarje. Taktika za njih je bila ta, da se moram naslednji dan izogibati vseh medijev, da ne izvem nagrajencev. Kar je seveda ogromen izziv, ko imamo toliko medijev, saj slej ko prej nehote prebere, vidiš ali sliši o dobitnikih, ali pa moraš oni dan ven med ljudi, kjer lahko kaj slučajno slišiš, pa v službo, na fax ipd. Pa vendar, lansko leto sploh ni bilo nobenih presenečenj na Oskarjih, ker sem že vse prej pričakovala. Film The King's Speech je bil sicer res dominanten, ampak mislim, da so veliko razkrili že Zlati globusi, v katere roke bodo šle nagrade. Tako sem se letos odločila, da to 'taktiko' uvedem še za Zlate globuse, ker imam to priložnost ter čas... in mi je uspelo. Fino je gledat, ko še ne veš zmagovalcev, dejansko tako vidiš za koga si na glas ali potiho stiskal pesti, za koga si vesel, kdo te pusti hladno and so on.

Letošnje 69. Zlate Globuse je ponovno vodil Ricky Gervais. Glede vodenja imam vedno mešane vtise. Najprej delajo celi cirkus kdo bo vodil neko prireditev in oh in ah in potem... potem se dejansko voditelji pojavijo tako malo, da ne veš v čemu je tak big deal? Ponavadi imajo na začetku kakšno točko, potem pa večinoma samo napovedujejo napovedovalce kategorij, se še malo pojavijo vmes (če je ženska se vsaj 6x preobleče) in to je to. No, ampak po drugi strani pa razumem, da je big deal, saj te gleda taka masa ljudi, da je čisto vse kar poveš pod drobnogledom pa tudi če je tako malo in z vseh strani si secirano v nulo.

Zlati Globusi so sicer takoj za Oskarji po odmevnosti filmskih nagrad in za mnoge veliko bolj prijetni in sproščeni. Vsi v enem velikem prostoru za okroglimi mizami, vmes lahko hodijo od enega do drugega in pokramljajo... sproščeno deluje in znani kot velik plus te prireditve, poudarjajo tudi, da strežejo alkohol :) Tudi meni je bolj sproščen filing ob takem gledanju, pa ko ima nekdo govor... ti pa v ozadju slišiš cinglanje kozarcev... relaxing.

Če se vrnem na vodenje Rickya. Zdel se mi je posrečen. Ni imel tako krutih kot lani, čeprav so lani pretiravali, ker tako hudo pa spet ni bilo. Največje šale so sicer padale na začetku, od Kate Middleton, Kim Kardashian, lanskih filmov, hollywoodskih ločitev pa do Justina Bieberja. Po napovedi Johnnyja Deppa (ki je prvi predstavljal), si ga je Ricky ponovno privoščil (nadaljevanje lanskega 'zbadanja'). Johnny se je na vse odzval le z nasmehom, medtem ko so mu nekateri tudi replicirali (recimo Madonna).



Pa še nekaj casul vtisov o sami prireditvi oz. opažanj...

- najprej OMFG!!! Tokrat se je zbralo res ogromno znanih in oblek je res veliko!!!

- ko je globus dobila mini serija Downton Abbey je med prihodom na oder (po stopnicah), spodrsnilo Elizabeth McGovern, ampak nič hujšega... je bila hitro spet na nogah

- ko so pokazali Erica Stonestreeta, ki je bil nominiran za stranskega igralca v tv seriji, mini seriji ali tv filmu, je soigralec Jesse Tyler Ferguson za njem kazal listek z napisom WHATEVER :) Funny, ta ekipa se mora res zabavat.

- Dustin Hoffmana je med prireditvijo pokazalo nekajkrat in vsakič je zgledalo, da mu je tako zelo odveč, da je tam... ko je prišel na oder podelit nagrado je sicer nekako v šali (čeprav resno) rekel, da je tu zaradi tega, ker sta ga žena in agent tako spodbujala da pride... in ni bil edini, ki je deloval, da mu je malo mar... podoben občutek sem dobila recimo tudi pri Mark Wahlbergu

- na najbolj simpatičen način sta globus podelila Felicity Huffman in William H. Macy s pesmico; pa Jimmy Fallon, ki je podeljeval z Adamom Levinom je bil faca (again!)

 - hecno je bilo to, da je večina dobitnikov hotela oditi v napačno smer (še dobro da so bili nato (pre)usmerjeni)

- ne vem kaj je bilo s Paulo Patton (oz. ali je vedno taka?), ampak že na rdeči preprogi je bila mal over the top z nekim zategnjenim nasmehom in glavo nazaj... to se je nadaljevalo tudi med podeljevanjem z Melisso McCarthy (?!?!)

Kar se tiče samih zmagovalcev, težko rečem, ker še nisem videla vseh filmov, škoda mi je le, ker ni dobil Jeremy Irons (The Borgias); sem bila pa vesela za:
- posebno nagrado Morganu Freemanu (lep tribjut so mu naredili),


- žensko stransko vlogo, ki je šla Octaviji Spencer (The Help),


- novo serijo Homeland in tretji globus Claire Danes (tudi Homeland),


- humoristično serijo Modern Family,


- Matta LeBlanca (Episodes), ki dokazuje, da ni le Joey


No comments:

Post a Comment