Monday 14 November 2011

Nove družabne igre

Katalogi igrač že prihajajo po pošti, saj se bliža mesec obdarovanja... V katalogih pa poleg igrač in stvari za otroke, najdemo tudi zanimive reči za starejše otroke, recimo družabne igre. Kot velika fenica le-teh, mi jih je nekaj padlo v oči...

1. Activity, Vse je mogoče
Nov Activity je tu! Tokrat poleg pantomime, risanja in opisa besede, lahko pojem po novem opišemo tudi z zvokom. Ob sestavljenih besedah se v igri pojavljajo tudi imena, pregovori, misli in fraze, na kratko:" Vse je mogoče!" Dodatna novost: možna je tudi kombinacija različnih vrst predstavitev. Še več pojmov, še več smeha, tole mora biti zanimivo.


2. Drinkopoly
Igra, ki se jo boste spominjali megleno. Mešanica vsem znanega Monopoly-ja in pitja. Igro so si menda izmislili naši južni sosedje, da bi se ljudje spet več družli (ne samo prek spleta), zmagovalec pa je tisti, ki igro konča dovolj trezen, da lahko izpolni vse zadane naloge. Deluje zabavno, čeprav nimam pojma koliko pitja igra vsebuje? Sicer pa se tudi alkohol lahko nadomesti s pitjem česa drugega.



3. Kaj bi bilo če bi...
Si predstavljate kaj bi bilo, če bi … če bi igrali v predstavi? Bi igrali v glavni vlogi? Bi igrali neustrašnega junaka/junakinjo? Bi bili princ/princesa? Bi igrali zabavljača? Imenujemo osebo, preberemo vprašanje, kaj bi bilo če bi ... in skušamo odgovoriti nanj. Zanimivo, ampak bi bilo res fino videti približno kake so te kartice in igra sama...



4. Pračloveki iz Crom-Magnona
Precej podoben Aciticity-ju, vsaj po vsebini sodeč. Pantomima, modeliranje, prajezik in risanje so sredstva komuniciranja med igralci. Odštekana praigra za 3 do 12 praljudi, starejših od 8 let. Igralci smuknejo v vloge praljudi in poskušajo kot prvi doseči višje stopnje evolucije. Najprej rišeš potem napreduješ po razvojni lestvici in si pridobiš pravico do uporabe omejenega govora, modeliranja in pantomime.


5. Taboo
Jasen namig je prepovedan tabu. Ekipa mora ugotoviti besedo, brez uporabe očitnih besed. Od 12. let naprej.



Problem družabnih iger ostaja isti. Nekatere delujejo ful fajn, potem pa ugotoviš da niti ni to to, ampak tu žal ne gre drugače, kot da igro kupiš. Recimo predzadnja igra je res da, podobna Acitivityju, ampak mogoče ima precj drugačne pojme in je še vedno zelo smešna. Tretja deluje zelo zanimivo, ampak sem skeptična, kaj če se potem vse skupaj preveč ponavlja in je premalo razgibano. Zadnja prav tako. Hmmm hm... Lahko bi obstajala kaka izposojevalnica iger ali pa kje, ki bi bile vsaj na ogled.

1 comment: