Wednesday 16 November 2011

Top Shot, sezona 3

Resničnostni šovi mi nekako ne ležijo, ampak tu pa tam se najde izjema. Eden izmed teh šovov je Top Shot, ki ga je moč videti na History Channel-u. Po Ameriki iščejo kandidate z različnimi strelskimi sposobnostmi in izbranih 16 se preseli v hišo. Tako lahko vidimo bivše marince, policiste, osebe, ki v streljanju tekmujejo in strelce, ki jim je to le velika strast in konjiček. Na začetku so razdeljeni na dve skupini (rdeče in modre), enkrat na teden imajo izziv, skupina, ki izgubi mora med seboj predlagati dva kandidata, da se pomerita v strelskem obračunu. Tisti, ki izgubi gre domov, zmagovalec dvoboja se vrne nazaj v hišo. Glavna nagrada je 100,000$ in naslov Top shota.


Prva sezona je bila nekaj posebnega že samo zato, ker je bilo vse tako novo. Zanimivi izzivi, zanimiva orožja (od kamna, loka, topa do pušk in pištol), taktike... Medtem pa mi druga sezona ni bila pretirano všeč: izzivi bili preveč podobni pa noben od tekmovalcev mi ni bil tako pri srcu, kot v prvi sezoni J.J.Racaza in Kelly Bachand.

J.J.Racaza

Kelly Bachand

Tretja sezona, ki se je dogajala tega od avgusta naprej je bila proti drugi super. Spremenili oz. posodobili, so kar nekaj izzivov, novi poligoni in orožja. Od tekmovalcev mi jih je bilo kar nekaj okej, noben pa ne res ful. V finalu sta se pomerila 28. letni Dustin, ki uči v katoliškem kempu, a ima izreden filing za orožja. Nasproti pa mu je stal 38. letni Mike, ki tekmuje s pištolo. Zanimivo je bilo videti, kako prednost je imel Dustin in na splošno, kako hitro je opravil z vsemi nalogami v finalu. Še nobenemu finalistu ni uspelo s tako gladko in prav zadovolna sem, da ni zmagal kaki naduti bivši marinec. Ja tudi 'amaterji' znajo streljati. Lep dokaz je Dustin. Pa fajn dečko je deloval. Prizemljen, preprost.

Povsem zasluženo, zmagovalec Top Shota, sezona 3: Dustin Ellermann.



2 comments:

  1. Ja tale top shot je res zakon... J.J. pa itak da legenda, škoda da mu ni zneslo da bi prišel v finale.
    Se strinjam da druga sezona ni zadovoljila pričakovanjem, mi je pa kul, da so dejansko ljudje, ki niso profiji (vojska, policija), tako dobro tekmovali, npr. Kelly in pa seveda Dustin. Tipoma res kapo dol..
    aja.. pa tale JJ Racaza je res čist nevaren, tip je tekmovalec takega ranga, da ima dejansko svoj model pištole (http://jjracaza.com/latest-news/the-razorcat/)

    ReplyDelete
  2. ja škoda, da J.J ni videl finala. tip je imel smisel za humor, tudi ko je na koncu izbral razdaljo, s čim in kaj bodo streljali. model :)

    ReplyDelete