Sunday 25 September 2011

Večne modrosti II

Še nekaj modrih iz knjige Večne modrosti, 2002 (prvi del pa sem že objavila TU)


* Opredeljuje te tisto, v kar verjameš. 
Oprah Winfrey 

* Danes ni tako zelo pomembno, kje smo, ampak v katero smer se gibljemo. 
Oliver Wendell Holmes 

* Prave vrednote se niso prav nič spremenile. Še vedno je najbolj, če si resnicoljuben in pošten; če kar najbolje izkoristiš tisto kar imaš; če te osrečujejo drobna zadovoljstva; in če ohraniš pogum, ko gre kaj narobe. 
Laura Ingalls Wilder 

* Vse veličastne stvari so preproste in veliko jih lahko označimo z eno samo besedo: svoboda; pravica; čast; dolžnost; usmiljenje; upanje. 
Sir Winston Churchill 

* Če iz ure v uro, iz dneva v dan posvečamo svojo pozornost ne temu, kar je narobe, ampak temu, kar imamo radi in kar cenimo, bodo naše izbire in odločitve, ki jih sprejemamo sleherni dan, soustvarile boljšo prihodnost. 
Carol Pearson 

* Pomembno je dejanje, ne sad tega dejanja. Narediti moraš tisto, kar je prav. Morda ne bo v tvoji moči, morda ne bo v tvojem času, da bo dejanje obrodilo sad. Toda to ne pomeni, da prenehaj delati tisto, kar je prav. Morda nikoli ne boš izvedel, kaj je bil rezultat tvojega dejanja, toda če ne storiš ničesar, ne bo nobenega rezultata. 
Mahatma Gandi 

* Nobena filozofija zadovoljstva, nobena čutnost, niti položaj ali moč, niti materialni uspeh ti niti za trenutek ne morejo dati takega notranjega zadovoljstva, kot ga daje občutek, da ima tvoje življenje smisel. 
Minot Simons 

* Resnica je neizpodbitna. Strah jo lahko zataji; nevednost jo lahko zasmehuje; zloba jo lahko popači; toda vedno je tam... 
Sir Winston Churchill

* Človek, ki plava s tokom, ki se ne ravna po visokih načelih, ki nima idelaov niti prepričanj – tak človek je... stvar, ki jo premikajo, namesto da bi bil živo bitje, ki premika – je odmev in ne glas... 
Henri Frederic Amiel 

* Kaj je navsezadnje obdržalo človeštvo na tej stari krogli, kljub tragičnim napaka, ki jih je zagrešilo, če ne vera v nove možnosti in pogum, da jih zagovarjamo? 
Jane Adam

No comments:

Post a Comment