Tuesday 23 August 2011

Postaja LJ Tivoli smetišče?

Železniško postajališče Ljubljana Tivoli je postaja pred končno, glavno železniško postajo LJ, če se z vlakom pelješ iz smeri Sežana, Postojna. Večina ljudi, ki čaka na vlak je na peronu proti naštetim smerem iz LJ. Postaja stoji (če se ne motim), že nekje 10 let, ampak namesto vedno bolj urejene in moderne, ostaja oz. postaja vedno bolj zanemarjena.


Dolgo časa ni bilo na postaji ničesar, razen perona. Pred nekaj leti so le postavili nekaj smetnjakov in klopc, ampak v primeru dežja še vedno ni niti enega dela, kjer bi lahko človek stopil pod streho.


Preden je bilo postavljenih teh nekaj smetnjakov so smeti večinoma ležale po tleh, saj košev ni bilo nikjer v bližini. No, čeprav danes stojijo koši, so smeti še vedno.




Košev je po mojem premalo. Še posebej, ker na tej postaji vstopa vedno več ljudi. In tisti koši, ki so, niso vsi v uporabnem stanju, primer na sliki - koš brez dna.


Ko vidiš kupe smeti, v bližini pa tako prijeten okoliš - park Tivoli, Rožna dolina... človek ostane brez besed. Tudi za turiste, ki gredo dol že na tej postaji, verjetno ni najbolj simpatično, da so prva stvar, ki jo vidijo smeti. Pa žal ne gre za papiček tu in tam, ampak, kar zajetene kupe smeti. Kdo naj bi skrbel za čiščenje ne vem. Vem le, da je to kar vidim(o) žalostno.

No comments:

Post a Comment